Am vazut Avatar 2: Calea apei la IMAX – asteptari vs. realitate

In anul 2009 nu am reusit sa vad Avatar la cinema, nu mai stiu care a fost motivul la vremea respectiva insa a fost filmul care a revolutionat industria 3D si mi-a parut extrem de rau in anii urmatori ca nu am putut vedea filmul 3D. L-am vazut acasa, insa si acasa mi s-a parut filmul wow din toate punctele de vede, acel film care te tine cu sufletul la gura si nu iti doresti sa pierzi nici macar o secunda din el.

Acum, dupa 13 ani am reusit sa vad Avatar 2 la cinema, chiar la IMAX, acolo unde gasestei cel mai mare ecran din ROMANIA. Abia am reusit sa gasesc bilet, un bilet pe care l-am cumparat cu o saptamana inainte.

Acum, sa vina criticile…ca parca imi pare rau ca am dat 50 lei pe bilet sa vod o tampanie, este strict opinia mea si am sa va spun in randurile ce urmeaza de ce nu mi-a placut, evident am sa spun si ce mi-a placut.

Avatar 2 defapt este o continuare a primei parti, o continuare pe care am asteptat-o 13 ani si care m-a dezamagit total, o continuare care defapt este o razbunare a comandatului si a echipei lui care s-au transformat in oameni „albastrii”, asta ca sa poata avea si ei aceleasi abilitati ca Jake Sully. O razbunare exact ca in filmele de acum 20 de ani, in care stii exact ce urmeaza, cine moare si ce se intampla pana la finalul filmului. Nu sunt genul de om sa vorbesc in timpul filmului, insa mereu am simtit nevoia sa le spun in soapta prietenilor ce se va intampla in fazale ce urmau. Un film care nu m-a facut sa rad, nu m-a facut sa plang (chiar eu care sunt un expert al plansului la filme), am ghicit finalul, am stat 3 ore pe scaun si 4 ore in masina, asta pentru ca nu sunt din Bucuresti. Totusi ii dau o nota de trecere, poate un 6.50-7.

Filmul este de apreciat pentru efectele spectaculoase, la un moment dat mi-am dat ochelarii jos ca ametisem (pentru cei care au vazut stiu despre ce este vorba). Claritatea imaginii este impecabila, cel putin la IMAX chiar te simti in mijlocul actiunii. Ecranul gigantic este de apreciat, calitatea ecranului este uimitoare, insa sunetul mult sub asteptari, cred ca volumul a fost mult prea mic pentru ceea ce ofera filmul, deci cred intr-un potential mai mare.

Cel mai mult mi-a placut de Zoe Saldana, adica Neytiri in film, stiti vorba aceea „Nu te pune cu o mama furioasa”, pur si simplu o nebunie, o explozie de furie atunci cand unul din copii….(mai bine nu va zic).

Avem asteptari mai mari privind povestea filmului, poate mai mult suspans…chiar nu stiu ce ce mai trebuia, insa a fost filmul la care m-am uitat ca la spectacol, frumos dar ceva care totusi lipseste. Cred ca daca ma vei intreba peste 2-3 luni ce s-a intamplat in film, voi uita cu siguranta. Pentru cei care vor mai multe detalii despre sala IMAX din Bucuresti, pot citi acest articol.

Pentru cei care au vazut filmul este clar ca o sa fie o continuare, asa ca am inceput sa caut pe internet cateva informatii si am zis sa le scriu pentru cititorii acestui blog.

S-a confirmat faptul ca o sa mai avem inca 3 parti, asadar o sa avem Avatar 3, Avatar 4 si Avatar 5. Inca nu se stiu titlurile filmelor, insa cu siguranta le vom afla cat de curand. Avatar 3 o sa fie lansat in 2024, programat tot pentru luna decembrie. Asadar se pare ca vom avea cate un film la 2 ani si din informatiile aparute pe internet, filmarile pentru Avatar 3 au inceput odata cu cele din Avatar 2.

Bugetul filmului Avatar 3 o sa fie asemanator cu cel din din Avatar 2, adica de 250 de milioane de dolari. Mare afacere mai face Cameron, adica sa bagi intr-un film 250 de milioane si sascoti 1-2 miliarde de dolari, asta inseamna sa muncesti cu cap, o munca pe care noi oamenii nu o sa intelegem niciodata.

Ce spun criticii:

Unii au criticat Avatar: The Way of Water pentru lipsa oarecum de intriga, deoarece punctul central al povestii il prezinta in principal pe noul avatar recombinant, Quaritch , intr-o misiune de razbunare impotriva lui Jake si a familiei sale. Chiar si asa, povestile au fost tachinate pentru sequelele care indica unele evenimente monumentale care au loc, iar succesul The Way of Water nu pare sa fi fost afectat de nicio greseala in complot. Cu toate acestea, orice slabiciuni ale povestilor sau personajelor au fost usor remediate de lumea extraordinara creata in Pandora.

Folosirea dramei familiei Sully ca punct de discutie ajuta la evidentierea noii lumi magice pe care Cameron a creat-o, oferind publicului cineva pe care sa-l sustina, subliniind in acelasi timp legatura dintre Na’vi si lumea in care traiesc. Daca acest lucru continua sa se extinda in urmatoarele sequele, atunci succesul francizei Avatar va continua sa creasca. Avatar: The Way of Water a introdus o zona noua, frumoasa pe Pandora, iar continuarea cu siguranta va continua aceasta tendinta.

ajax loader

Trimite acest articol...

Lasă un comentariu